Нови по-строги мерки от днес в София. Маските на закрито

...
Нови по-строги мерки от днес в София. Маските на закрито
Коментари Харесай

Спазват ли се новите COVID мерки в София

Нови по-строги ограничения от през днешния ден в София. Маските на закрито към този момент са наложителни. Според Националния действен проект за справяне с ковид столицата към този момент е в стадий 2. Изключение от заповедта има за децата до 6-годишна възраст, за клиентите и личния състав на заведенията за хранене, спортуващите на закрито и участващите в семинари и конференции. Има ограничаване за визитите в болнични заведения и приютите.

Това стана след среща сред служебния здравен министър и шефа на столичната РЗИ

„ Макар и доста постепенно и гладко заболеваемостта в столицата продължава да се повишава и е малко под 500 души на 100 000 на 14-дневна база. Това наложи от през днешния ден да влязат в действие ограниченията в региона ", изясни зам.-директор на Столичната РЗИ доцент Лили Маринова.

Столичната РЗИ издаде нова заповед със скъсен период на деяние на противоепидемичните ограничения в София - наложително носене на маски на закрито - от 4 до 19 август в това число.

За да предотвратим пик на вълната тъкмо при започване на образователната година, желаеме да успокоим и задачата ни е, в случай че можем, да обърнем хода на епидемиологичната вълна в зародиш, сподели още доцент Маринова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР