Нови пет жилищни блока в Кюстендил ще бъдат санирани по

...
Нови пет жилищни блока в Кюстендил ще бъдат санирани по
Коментари Харесай

Санират нови пет жилищни блока в Кюстендил

Нови пет жилищни блока в Кюстендил ще бъдат санирани по план на общината, изпълняващ се по Оперативна стратегия "Региони в напредък ". За осъществяване на плана за енергийна успеваемост ще бъдат отпуснати 2,5 млн. лв. безплатна финансова помощ. Това заяви на конференция Росица Плачкова, заместник-кмет на Община Кюстендил и началник на плана.

Подобрена по плана ще бъде енергийната успеваемост в пет жилищни блока, в които има 165 жилището. Проектът ще способства до понижаване на крайното ползване на сила. "Ние целим понижаване на разноските за сила в жилищните здания, по-високо равнище на енергийната успеваемост и удължение на виталния цикъл на постройките ", сподели Плачкова.

В оповестената процедура за набиране на претенденти са подадени 20 заявки, а след осъществен асортимент е открито, че 10 от заявките са били с изрядна документи. Дадено е било преимущество на жилищните здания, с обновяването на които ще се реализиран най-големи енергийни спестявания, уточни Плачкова.

Дейностите по ремонтите ще продължат до момента в който има подобаващи метеорологични условия, сподели още заместник-кметът. До края на годината ще се работи по общите елементи и покривите на жилищните здания. Подмяната на дограмата на жилищата ще става през 2018 година.

Срокът за осъществяване на дейностите по плана е 18 месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР