Нови пазар. За последните няколко години над 20 млн. лева

...
Нови пазар. За последните няколко години над 20 млн. лева
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Правителството полага усилия за всеки един български град

Нови пазар. За последните няколко години над 20 млн. лв. са влезнали в Нови пазар. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов, който взе участие в откриването на 23 санирани здания в Нови пазар, оповестиха от държавната осведомителна работа . Той акцентира, че знае плановете във всяко едно обитаемо място, както и че държавното управление поставя старания за всеки един български град. Премиерът уточни, че бързото развиване на инфраструктурата дава благоприятни условия за разгръщане на бизнеса и разкриването на нови работни места. „ Инспектирахме градежа на Автомагистрала „ Хемус “ - от Ябланица доста са напреднали “, сподели Борисов и добави, че от средата на август се чака и първа копка на градежа от Белокопитово.
„ Ако всяко държавно управление си е правило работата, в този момент нямаше да има потребност да вършим по 3 здания едновременно “, акцентира министър председателят Борисов. Той подчертава върху резултатите от политиката в областта на инфраструктурата. „ Нашата работа е да демонстрираме какво е било и се веселя, че към този момент кметовете поставят фотоси на това, което е било и това, което сме създали. Така, че можете умерено да им покажете - това беше по времето на ръководството на Българска социалистическа партия, това е в този момент. Аз знам какво е да си кмет, когато ръководи Българска социалистическа партия “ акцентира министър-председателят и даде образец с рецесията с боклука в София. „ Три пъти им поднасях властта и какво - на шест месеца вършим избори? Това ли желае страната и това ли се чака “, попита Борисов в подтекста на настояванията на Българска социалистическа партия за предварителни избори.
В Нови пазар бяха санирани 20 многофамилни жилищни здания и 3 публични, измежду които са полицията, пожарната и постройката на Общината. Финансирането на плановете, което възлиза на обща стойност 15 450 885 лв., е отпуснато от Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания и Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. След осъществяването на плановете 30% от популацията на Нови пазар към този момент живее в санирани жилища. Сградите на полицията и пожарната са с сложена топлоизолация, нова отоплителна система, осветяване и дограма. Допълнително е осъществено и градивно подсилване, сменени са ВиК и ел. системите.
Пожарната работа в град Нови пазар обслужва територията на две общини – Нови пазар и Каспичан, като обезпечава пожарната сигурност в 27 обитаеми места. На територията, обслужвана от Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Нови пазар, са ситуирани близо 13 000 хектара гори, значими пътни артерии, както и националните археологически и исторически резервати Плиска и Мадара.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР