Нови пазар. Министър-председателят Бойко Борисов разгледа днес сградите на пожарната

...
Нови пазар. Министър-председателят Бойко Борисов разгледа днес сградите на пожарната
Коментари Харесай

Премиерът и главният секретар на МВР откриха реновираните сгради на районното управление и пожарната в Нови пазар

Нови пазар. Министър-председателят Бойко Борисов прегледа през днешния ден постройките на пожарната и на полицията в Нови пазар, реновирани по Оперативна стратегия ”Региони в напредък ”. На късата гала по символичното им разкриване участваха също основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов, шефът на ОДМВР – Шумен старши комисар Ялчън Расим и шефът на РД “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” - Шумен комисар Иван Иванов.
“Условията на работа са едно от главните неща, които стимулират чиновниците и вършат по-лесна и резултатна работата им. От нас и управлението на ОДМВР - Шумен се желае добра организация и обмисляне на работата, с цел да може хората да се усещат сигурни и спокойни ”, уточни основен комисар Маринов, откакто направи оглед на реновираната постройка на полицейското ръководство.
От своя страна министър председателят Бойко Борисов съобщи, че за последните няколко години над 20 млн. лв. са влезнали в Нови пазар. Той акцентира, че знае плановете във всяко едно обитаемо място, както и че държавното управление поставя старания за всеки един български град. Премиерът уточни, че бързото развиване на инфраструктурата дава благоприятни условия за разгръщане на бизнеса и разкриването на нови работни места. „ Инспектирахме градежа на Автомагистрала „ Хемус “ - от Ябланица доста са напреднали “, сподели Борисов и добави, че от средата на август се чака и първа копка на градежа от Белокопитово.
В Нови пазар бяха санирани 20 многофамилни жилищни здания и 3 публични, измежду които са полицията, пожарната и постройката на Общината. Финансирането на плановете, което възлиза на обща стойност 15 450 885 лв., е отпуснато от Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания и Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. След осъществяването на плановете 30% от популацията на Нови пазар към този момент живее в санирани жилища. Сградите на полицията и пожарната са с сложена топлоизолация, нова отоплителна система, осветяване и дограма. Допълнително е осъществено и градивно подсилване, сменени са ВиК и ел. системите.
Ремонтът и обновяването на постройките на полицейското ръководство и районната пожарна работа са осъществени по планове по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. На постройката на полицейското ръководство е ремонтиран покривът, построена е външна рампа, топлоизолационна система, инсталирана е нова дограма, осъществен е повсеместен ремонт по стените и таваните. Подменени са настилките по подовете и са ремонтирани всички санитарни пространства. Водопроводната апаратура е заменена, осветителните тела са сменени с енергоспестяващи. Изградена е пожароизвестителна апаратура, сменени са всички вътрешни порти.
Стартът на санирането на районната пожарна работа беше даден през месец октомври 2017 година. Поставени са топлоизолация, нова отоплителна система, осветяване, сменена е дограмата. Извършено е градивно подсилване на постройката, сменени са ВиК и ел. системите. Пожарната работа в Нови пазар обслужва територия от близо 600 000 кв. м в две общини – Нови пазар и Каспичан, в които живеят 28 000 души. На територията, която обслужва, са ситуирани близо 13 000 хектара гори, значими пътни артерии, както и НИАР- Мадара и НИАР- Плиска.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР