Нови патогенни щамове на коронавируса са открити в Япония при

...
Нови патогенни щамове на коронавируса са открити в Япония при
Коментари Харесай

Нови щамове на COVID-19 плъзнаха в Япония

Нови патогенни варианти на ковид са открити в Япония при повече от 1200 пациенти, заяви в. "Асахи ", базирайки се на данни от здравното министерство.
Случаите на заразяване с новите варианти са регистрирани към този момент в 34 от 47-те префектури в Япония. Най-мащабно е разпространяването им в префектура Хього, където е и гр. Кобе - едно от най-големите интернационалните пристанища в страната, предава Българска телеграфна агенция.
Сред новите варианти най-голямо разпространяване в Япония бележи т.нар.британска вариация на новия ковид. Регистрирани са и инфекции с бразилския вариант. Сред пациентите има значително хора, които скоро не са пътували в чужбина.
Заради разпространяването на нови разновидности на вируса, от края на декември предходната година японските управляващи прекратиха издаването на нови визи за жителите от всички страни и територии по света. Право да влизат в страната имат единствено японски жители и чужденци с дълготрайни визи или позволения за непрекъснато престояване в Япония.
Към 31 март в Япония са регистрирани съвсем 476 000 души, инфектирани с разнообразни разновидности на ковид, умряли са към 9200 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР