Нови ограничения за обществените събирания влизат в сила в Хърватия

...
Нови ограничения за обществените събирания влизат в сила в Хърватия
Коментари Харесай

Хърватия въвежда нови ограничителни мерки срещу COVID-19

Нови ограничавания за публичните събирания влизат в действие в Хърватия от понеделник поради нарастване на броя на инфектираните, дължащо се на разпространяването на разновидността Омикрон, заяви вътрешният министър и началник на националния спешен щаб Давор Божинович.
Съгласно новото решение броят на хората, които могат да участват на публични събирания или събития навън, се понижава от 100 на 50. Същевременно се позволява събирането на до 200 души, в случай че имат Коронавирус документи и в случай че събитието е позволено от локалния спешен щаб, съобщи на конференция нощес Божинович.
Броят на хората, които могат да вземат участие в публични събирания на закрито, се понижава от 50 на 25, а до 100 души ще се позволяват на събития с Коронавирус документи.
Лимитът за частни събирания се понижава от 30 на 20 души. Ако всички участници имат Коронавирус документи, допустимият брой е до 50.
Божинович съобщи, че няма промени във връзка с активността на заведенията за хранене и кафенетата, само че инспекциите за спазването на разпоредбите ще бъдат засилени.
От понеделник също по този начин ще бъдат наложени ограничавания за броя на феновете на спортни събития, като ще се позволява запълване на до 20 % от потенциала при събития на закрито и до 40 % при събития навън.
Задължително е носенето на маски по време на религиозни събития и художествени прояви, кино прожекции и изложения, както и по време на съвещания на представителните органи.
Работодателите са задължени да провеждат отдалечена работа, където това е допустимо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР