Нови огнища на COVID-19 избухнаха в Южна Корея, Сеул след

...
Нови огнища на COVID-19 избухнаха в Южна Корея, Сеул след
Коментари Харесай

От Южна Корея: Хомосексуалистите и травеститите са виновни за новия пик на заразата

 Нови огнища на COVID-19 избухнаха в Южна Корея, Сеул след отваряне на заведенията. Властите рапортуваха 35 нови случая в страната към неделя в среднощ. Това е втори ден с огромен брой инфектирани и денят с най-вече новопотвърдени от над месец.

Заради това здравните управляващи имаха умишлен брифинг, в който оповестиха, че стартират търсене на евентуални новозаразени. Страната бе измежду най-добре справящите се с ковид поради доста проби и строгите ограничения.

Сега обаче Южна Корея може би е на прага на втора вълна, оповестява Ройтерс.

29 от новите случаи се свързват с нощни клубове и питейни заведения в Сеул, доста от които посещавани от ЛГБТ обществото. Изследвани са 2450 души, само че се търсят още към 3000.

Министър-председателят на Южна Корея съобщи, че задачата е да се спре разпространяването отвън столицата с проучване на бърза скорост. 

" Призоваваме ви да се въздържате от разпространение на персонална информация на пациентите или безпочвени клюки, които освен ги нараняват, само че и могат да донесат санкции ", оповестиха на брифинг от министерството, визирайки точно ориентацията на евентуалните новозаразени.

Кметът на града прикани посетителите на клубове в квартал " Итеуон " - меката на нощния живот в столицата - да се явят непринудено на проби при обезпечена анонимност.

" Ако допуснем навлизане на вируса в Сеул, слагаме нацията в риск ", съобщи той.

До момента Южна Корея има 10 909 доказани инфектирани с COVID-19, от които 700 в Сеул. Смъртните случаи са 256.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР