Нови, облекчени мерки за предотвратяване на разпространението на пандемията влизат

...
Нови, облекчени мерки за предотвратяване на разпространението на пандемията влизат
Коментари Харесай

В Косово от днес няма комендантски час

Нови, облекчени ограничения за попречване на разпространяването на пандемията влизат в действие през днешния ден в, които, наред с други неща, анулират вечерния час, оповестяват медии от Прищина.
С решението, взето от държавното управление на Косово в петък след забележимото понижаване на броя на смъртните случаи и случаите на заразяване през последните седмици, работата на заведенията за хранене се удължава с един час, т.е. до 23:00 часа. Освен това се отстранява задължението жителите да носят маски навън, в случай че не са в компанията на други лица, т.е. те се движат сами.
„ Според данни на Института за публично здраве на Косово епидемиологичната обстановка в Косово се показва като постоянна, с продължаващ спад на позитивните случаи. Основните ограничения са следните: Ограничението за придвижване е отстранено, само че от среднощ до 5 часа не е разрешено да се събират хора на закрито и на открито; работното време на кетъринга се удължава до 23:00 часа; отпада задължението на жителите да носят маски, до момента в който се придвижват сами в открита среда ”, гласи решението на държавното управление.
В Косово през последните дни се следи забележителен спад в броя на болните и умрелите от COVID-19. При приблизително от две до три хиляди теста, осъществявани всекидневно, през последните няколко седмици, записват от десетина до няколко десетки случаи на инфектирани.
 Италия понижава комендантския час в регионите с невисок риск Италия понижава комендантския час в регионите с невисок риск
Италия утвърди нов комендантски час, който разрешава на хората да бъдат на открито вечер с един час по-дълго. Решението беше взето, откакто...
Броят на жертвите от пандемията също е понижен доста, през последните 72 часа е обявено единствено за една гибел от ковид.
Броят на интензивно инфектираните с COVID-19 в страната, съгласно последния отчет на способените здравни органи, сега е 2380.
Проблем за косовските управляващи при оправянето с пандемията остава ниският брой предоставени ваксини и броят на имунизираните хора. Официално досега са имунизирани към 64 хиляди души - най-вече медицински личен състав и пенсионери, с ваксини, получени като подаяние от програмата КОВАКС и от Европейския съюз. Това, съгласно известията в медиите, слага Косово в групата на страните с най-нисък % на имунизирани и то освен в района, само че и в Европа.
В петък, 28 май, държавното управление на Албин Курти разгласи, че е постигнало съглашение с Pfizer за закупуване на 1,2 милиона дози ваксина през идващите месеци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР