Нови областни управители са били назначени в 9 области на

...
Нови областни управители са били назначени в 9 области на
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Политическите назначения трябва да се сведат до минимум

Нови регионални шефове са били назначени в 9 области на днешното държавно съвещание, като всички те са от квотите на Българска социалистическа партия и „ Демократична България “. Това разгласи представителят на Министерския съвет Лена Бориславова на брифинг.

Става дума за Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково. През идващите дни и останалите области ще имат нови губернатори от другите две политически сили в обединението – „ Продължаваме промяната “ и Има Такъв Народ.

Йордан Иванов от „ Демократична България “ е новият регионален шеф на Пловдив.

По отношение на отзоваването на Пламен Георгиев като общоприет консул във Валенсия, Бориславова означи, че това е „ политическо предопределение от 2019 година, съпроводено с необятно публично неодобрение, в това число и измежду българската диаспора в Кралство Испания “.

„ Редно е политическите назначения да се свеждат до най-малко. България би трябвало да бъде представлявана от хора, които имат допустимо най-хубавите качества за съответната позиция. В момента политическата квота, която би трябвало да се излъчи по закон, е превишена от предходните постоянни държавни управления. Това е измежду основанията за ограничение на политическите назначения – да бъдат сведени до рамките на закона “, означи още тя, като добави, че ще се назначават персони, които имат неоспорим публичен престиж.

Не се изключва и генерална актуализация на дипломатическите назначения на по-късен стадий, стана ясно от думите на представителя на държавното управление.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР