Нови модерни табели за информация на пътниците в метрото ще

...
Нови модерни табели за информация на пътниците в метрото ще
Коментари Харесай

Вижте табелите в новата линия на метрото

Нови съвременни табели за информация на пасажерите в метрото ще посрещат всички ползващи новата линия от на следващия ден, оповестиха от Спаси София.

Градските деятели демонстрираха новите схеми, табели и карти, които ще улесняват пасажерите в софийското метро. Според тях, водещо при създаването на новия Стандарт за образна информация в метрото, е бил пасажерът, като главната цел е да се даде унифицирана информация, която да им помогне за бързо, комфортно и елементарно насочване в града.



Освен стартирането на третата, зелена линия на метрото, най-голямата смяна е появяването на четвърта линия на метрото – М4, която ще има жълт цвят. Сегашната дълга линия М2 условно се разделя на две, а задачата е улеснението на прекачванията и понижаване на паразитните пътувания. Директната връзка без прехвърляне сред Люлин, Обеля и Надежда остава до построяването на междинната станция Модерно предградие, когато линията ще се раздели и физически.



Градските деятели изясняват, че на всички нови станции на линия М3 е подложен цялостен асортимент на образните детайли.

Поставени са карти на цялостната мрежа на градския превоз, а за облекчение на прекачванията и ориентацията, на станциите са ситуирани и подробни карти на регионите, като са нанесени и всички спирки, както и линиите на наземния превоз, които ги обслужват. Новина е и номериране на изходите на станциите, а входовете са оборудвани с челни табели, съдържащи името на станцията, номера на изхода и метро линията, обслужваща станцията, както и карта на цялата метро мрежа и подробна карта на региона.



В новите влакове пък пасажерите срещат схемите на цялата метро мрежа, а над вратите са сложени схемите на линия М3 и на цялата метро мрежа. „ Новият образен стандарт е основан на най-хубавите, сполучливи и съвременни международни практики, само че получи и своя лична, софийска еднаквост.



Табелите са контрастни, светли, елементарно четими и двуезични. Те дават съвременна и изчистена визия на нашето метро и способстват за лесната ориентировка на жителите и гостите на София. “ – споделя Гергин Борисов от Спаси София, който взе участие в създаването на новите табели. Той твърди, че следва подмяната на старите табели в настоящото метро, започвайки с трансферните – Седрика, НДК и СУ. От Спаси София оповестяват и че са създадени и нови звукови известия на британски език, които ще улесняват пътуванията на чужденците и туристите в София.

Съобщенията са направени от професионален радиоводещ, чийто майчин език е британският. Те са с прелестен мъжки глас, като новите гласови известия съдържат повече потребна информация за връзки с другите линии на метрото, летището и жп гарите в София. „ Надяваме да улесним всички и да сме създали пътуванията в метрото по-приятни. “казват от гражданската организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР