Нови местни избори в София са невъзможни и това не

...
Нови местни избори в София са невъзможни и това не
Коментари Харесай

В. Лилков: С липсата на председател на СОС София губи пари

Нови локални избори в София са невъзможни и това не може да бъде решение на рецесията с избора на ръководител на Столичния общински съвет, разяснява в предаването на Дарик „ Без искания " общинският консултант от „ Синя София " Вили Лилков. От една страна нови локални избори са юридически невъзможни, а от друга доста безотговорни. Блокажът на общинския съвет стопира работата в столицата и града губи пари, добави Лилков.

„ На този стадий твърдо съдружно болшинство надали може да бъде образувано. Точно по тази причина би трябвало да се търси краткосрочно решение, което да даде време за утихване на пристрастеностите и да стартира да работи Общинския съвет, тъй като това, което се случва, е неприемливо ".

Лилков разяснява, че главната причина да не може да се избере ръководител е, че от една страна, СОС е прекомерно пъстър, а от друга доста от политическите сили са заложници на решенията на техните градски препоръки.

„ Освен това решението на ГЕРБ стои напълно в ръцете на Бойко Борисов. Не е загадка за никой, че той ръководи софийската организация на ГЕРБ и каквкото каже той, това ще вършат общинските съветници. От една страна, тяхната твърда позиция е обвързвана с неговото държание, той си има някакъв собствен дневен ред, който може би минава и през сглобката на национално равнище. От друга страна, има и едно нещо, което би трябвало да го кажем на глас – и то е заявката на „ Спаси София ", че в случай че се тръгне към коалиция сред „ ПП-ДБ " и ГЕРБ, „ Спаси София " ще напусне групата, което държи „ ПП-ДБ-„ Спаси София " в едно много некомфортно състояние в общинския съвет. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР