Нови мерки, целящи да спрат вълната от нарастващи инфекции, хоспитализации

...
Нови мерки, целящи да спрат вълната от нарастващи инфекции, хоспитализации
Коментари Харесай

В Гърция има нови правила заради коронавируса

Нови ограничения, целящи да спрат вълната от възходящи инфекции, хоспитализации и смъртни случаи от COVID-19 преди коледните празници, влизат в действие от през днешния ден (22 ноември) в цяла Гърция.

Съгласно новите правила, хората, които не са имунизирани против SARS-CoV-2 или нямат годно уверение за възобновяване след преболедуване, към този момент няма да бъдат допускани до публични закрити места като кина, театри, музеи и спортни зали.
Гърция регистрира сериозен растеж на имунизацията
Сериозен растеж на имунизацията се регистрира в Гърция след въвеждане на ограниченията за ограничение на пандемията, съобщи локалната организация АНА-...

Работното време на магазините също е променено, с цел да се ограничи въздействието на пиковите часове върху публичния превоз, като магазините за търговия на дребно отварят в 10:00 часа сутринта, а чиновниците в офисите ще работят на смени.

Според данните на Националната организация за публично здраве на Гърция, междинният брой на новите дневни случаи на ковид е намалял леко през седмицата за първи път от близо два месеца, написа БГНЕС. Спадът е нищожен - приблизително 6 566 нови случая на ден спрямо 6 780 през миналата седмица, само че все пак е действителен.

Все отново среднодневният брой на новите случаи е повече от три пъти по-висок от равнищата на новозаразените при започване на октомври (2174 от 1 до 7 октомври), а смъртните случаи и интубациите имат наклонност към повишаване. От 12 до 18 ноември смъртните случаи са приблизително 72 на ден, спрямо 55 през миналата седмица, а интубациите - 541, спрямо 476 за предходните 7 дни.

Още:

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР