Нови мерки ще има срещу драскането по фасадите на сградите

...
Нови мерки ще има срещу драскането по фасадите на сградите
Коментари Харесай

София създава регистър с почерци на графитите, за да спре безразборното драскане

Нови ограничения ще има против драскането по фасадите на постройките в София. Столичната община и полицията изготвят указател на почерците на създателите. Целта е, когато бъде заловен човек, който драска по неразрешени места, почеркът му да бъде съпоставен с други графити в базата данни.
Над 2 000 кв. метра са почистени от Столичния инспекторат от началото на годината и все пак улиците на София към момента са украсени. Различаваме графитите-рисунки и драсканиците. Именно драсканиците ще влязат в регистъра, посредством който ще се наблюдават почерците на създателите.
София е съвременен град, в който има място за улично изкуство. Ние би трябвало да вършим ясно разграничаване сред вандализма и стрийт арт изкуството. В този смисъл Столична община продължава да обособява и да дава пространства за улично изкуство на уличните актьори. Даже приготвяме огромен интернационален фестивал в тази посока за идната година. От друга страна, когато се протяга ръка на монументи и на религиозни храмове, би трябвало да има нулева приемливост, осведоми Малина Едрева - ръководител на Комисия по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие, СОС.
Глобите са сред 100 и 5 000 лв.. В графитите, както и в елементарния почерк се отразяват признаци на писмено-двигателния табиет, които са задоволителни да се разпознава личността, изясни графологът Сашо Атанасов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР