Нови маршрути на мигрантите по границата с Турция. Натискът не

...
Нови маршрути на мигрантите по границата с Турция. Натискът не
Коментари Харесай

Новите маршрути на мигрантите: Мъж показа на bTV къде нелегално преминаващите нощуват

Нови направления на мигрантите по границата с Турция. Натискът не е намалял, само че е пренасочен към села, които преди оставаха в периферията. Каналджиите търсят бърз достъп до пътищата към Автомагистрала „ Тракия “ и лесни ориентири.

Село Златиница, община Болярово. Къщите се заключват и денем, а хората не крият, че се опасяват.

Снимка: bTV

Постоянно има мигранти. Много е неприятно, само че по този начин е. За Болярово с камионите напряко ги товарят. Виждала съм да минават групи. До Мамарчево също минават по един, по двама. Даже тук бяха хванали една вечер група към 10 души и ги прибраха. Заключваме се, тъй като не знаем какво ни чака “, съобщи Радка Енчева, която живее в с. Златиница.

Бусът е с румънска регистрация, спрян е след къса гонка с полицията

Кметският наместник на селото Димитър Бъчваров споделя, че за каналджиите  селото остава настрана.

Снимка: bTV

„ В последно време са си изменили маршрута и не минават отсам, може би някъде по на изток излизат към Денница, Оман, села от нашата община. Явно вълната е доста огромна и напорът е заплашителен, непрекъснато се движат чиновниците. Но те ги хващат, идват други “, споделя Бъчваров.

Пътят на мигрантите се измества км боляровското село Попово. Местните ни свързват с Иван, който работи в полето и има няколко срещи с мигранти, Последната - преди дни, когато покрай селото видял две дами и мъж с тях. Жените се показали като майка и щерка, родом от Сирия.

Задържани са 23-ма чужденци от Афганистан

Те поискали вода от мъжа, който ги помислил за туристи. Те пък помолили Иван да обменят еврата си в левове. Иван отказал, а по-късно тримата незаконни били арестувани. Мъжът споделя, че на всички места в региона има следи от преминаващите и знае къде нощуват. Съгласен е да ни води до мястото, което назовава бивака, на 5 км от селото.

Мястото се оказва празно, тъй като облекла, обувки и телефони, оставени от мигрантите към този момент са прибрани от локални хора. Иван признава, че също прибира движимости, открити при незаконния трафик.

Извън камерата ни хора от околните села описаха, че движимости от мигрантите от дълго време се продават по пазарите и битаците в региона.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР