Нови изследвания разкриват, че ловците събирачи, които са доминирали в

...
Нови изследвания разкриват, че ловците събирачи, които са доминирали в
Коментари Харесай

Европейците от ледниковата епоха намират убежище в Испания и гибел в Италия

Нови проучвания разкриват, че ловците събирачи, които са доминирали в Европа преди 30 000 години, са потърсили леговище от последния ледников интервал на по-топли места, само че наподобява, че са оживели единствено тези, които са се приютили в днешна Испания и Португалия.

С помощта на нов генетичен разбор на праисторически човешки остатъци учените съумели да проследят ориста на граветската просвета - термин, употребен за изложение на хората, които в миналото са обитавали Европа и са създавали присъщи принадлежности и изкуство, като да вземем за пример сладострастните фигурки на " Венера ", открити в антични обекти из целия континент.

Проучването, оповестено на 1 март в списание Nature, акцентира въздействието на климатичните промени и миграцията върху ранните поданици на Европа . То демонстрира, че тези, които са живели в днешна Италия, когато ледът се е разширил на юг преди към 25 000 години, наподобява са се оказали в задънена улица спрямо братовчедите си, които са живели в района, който в този момент обгръща елементи от Южна Франция, Испания и Португалия.

Онези, които са се отправили на запад, са претърпели най-лошото време на ледниковия интервал, прочут на учените като последния ледников най-много, споделя Козимо Пост, откривател от университета в Тюбинген и началник на изследването.

" За наша огромна изненада, в популацията Италия, което е съществувало преди последния ледников най-много, изчезва изцяло ", споделя Пост. " Те не са съумели да се оправят. "

Генетичният разбор на индивидите от Италия след последния ледников интервал демонстрира, че тъмнокожото и тъмнооко граветско население е било сменено от пришълци от Балканите, които са донесли със себе си сини очи и нотка близкоизточен генезис.

Изследователите анализирали 116 нови генетични проби , които добавили към към този момент известните 240 антични мостри, обхващащи интервал от преди към 45 000 до 5 000 години.

Междувременно граветското население, оживяло по време на ледниковия интервал в Испания , се смесва с мигранти от изток, когато Европа се затопля още веднъж преди съвсем 15 000 години, и по-късно бързо заселва континента от Иберия до Полша и Британските острови, доминирайки в него в продължение на хиляди години.

Генетичният отпечатък на граветите може да бъде открит в последните испански популации на ловци-събирачи до идването на първите земеделци, които мигрират в Европа от Анадола преди към 8000 години, споделя Пост.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР