Нови изследвания показват необходимостта от задълбочени проучвания на цялостното въздействие

...
Нови изследвания показват необходимостта от задълбочени проучвания на цялостното въздействие
Коментари Харесай

Халюциногените: Наркотик или лекарство?

Нови проучвания демонстрират нуждата от задълбочени изследвания на цялостното влияние на халюциногенните съединения, такива като  псилоцибин (психо деен съставен елемент от по този начин наречените магични гъби), написа списание Journal of Psychoactive Drugs. Според тях, съединението демонстрира обещаващи благоприятни условия трагично да усъвършенстват страданието на хора с психиатрични болести.

Халюциногенни препарати въз основата на лизергиновата киселина (по-известни като LSD) и като псилоцибина през днешния ден имат неприятната известност на наркотични субстанции, а не на лечебни медикаменти.

Сега обаче, те влизат в една друга идея, при която могат да вземат участие в лекуването на редица психологични болести. Тази опция идва от близостта им до невротрансмитери като серотонина, което им дава опция да влияят върху съзнанието и чувствата на човек.

Проучвания демонстрират, че пациенти с тежка меланхолия се усъвършенстват след приемането на дребни количества от псилоцибин, като мозъкът им усилва преди този момент изключени връзки в избрани региони. Лекари имат вяра, че има огромен капацитет за лекуване на психиатрични болести със серотонинови агонисти като псилоцибина.

„ Терапията подпомагана с псилоцибин сподели, че е безвредна в няколко проучвания при разнообразни пациенти “, споделя Керън Томас от университета Туро в Калифония.

Сравнена с други форми на лекуване, лечението с псилоцибин дава по-добри резултати и най-вероятно е по-добра алтернатива за доста от пациентите.

Според откривателите, една от най-съществените разлики с другите лечебни техники е тази, че псилоцибина може да се приема единствено в няколко сесии и резултатът е забележим и дългогодишен.

Учените обаче декларират, че псилоцибинът не би трябвало да се приема независимо като лекарство и проучванията върху лечебните качества на психоактивните вещества са към момента в начален стадий и доста незадоволителни. Трябва да се извърши доста по-широко тестване  с повече пациенти и едвам тогава може да се чака Агенцията за храните и лекарствените средства в Съединени американски щати да позволи потреблението на тези съединения като медикаменти.

Следващата фаза на изследванията би трябвало да покаже степента на успеваемост на тези съединения при лекуването на психиатрични болести. Нов огромен тест би трябвало да покаже дали тези халюциногенни вещества имат лечебно влияние, което да преодолее натрупваните с години отрицателни асоциации с нездравословни за хората субстанции.

Напоследък сходна смяна се случва с канабиса, като доста страни позволиха използването му като лечебно средство.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР