Нови изследвания показват, че един кръвен тест е достатъчен да

...
Нови изследвания показват, че един кръвен тест е достатъчен да
Коментари Харесай

Само един кръвен тест вече е достатъчен за откриване на диабет


Нови проучвания демонстрират, че един кръвен тест е задоволителен да удостовери диабет вид 2 , спестявайки време на пациентите и разноските за здравни грижи.

За момента, се предлага кръвният тест, фокусиран върху нарасналите равнища на кръвната захар и гликирания хемоглобин (HbA1c), да бъде доказан с още един тест при следващо посещаване.

Освен че това губи време и средства, все пак се случват пропуски в точното диагностициране. В новото изследване откривателите са разгледали данните на повече от 13 000 души със сърдечни болести сърдечни болести в Съединени американски щати. Продължителното проучване е почнало през 80-те години на предишния век и от самото начало са записвани скъпи данни от участниците, в това число данни за диабета.

След разбор на тези данни излиза наяве, че позитивен резултат на глюкозата и HbA1c от единствено една кръвна проба , може да удостовери диабет вид 2.

"Чрез диагностицирането на диабета по-бързо, можем да подобрим резултатите ", споделя Курги, ендокринолог в болничното заведение Northside Health's Southside в Bay Shore, Н.Й. "

Настоящият стандарт забавя диагнозата, поради повторните визити за правенето на проби. Сега пациентите могат да бъдат наясно по-рано и да стартират лекуването в точния момент. Така могат да предотвратят затрудненията от диабета, като инфаркт, диализа и ампутации .

Свързани публикации.. 90% от хората с диабет вид 2 са с наднормено тегло 0 Инкретин-базирана терапия – новото в лекуването на диабет вид 2 0 Бариатричната хирургия лекува диабет вид 2 0

Предвид огромния брой хора, заболели от диабет, експертите поучават всяка особеност на глюкозата, да се смята за задоволителна причина за започване на превантивно лекуване. Това става с просветителна стратегия и медикаменти от първа линия като метформин.

Ако е нужен единствено един диагностичен тест, последващото посещаване на пациента в здравното заведение, ще бъде доста по-полезно. Тъй като ще могат да се преглеждат изгодите от лекуването, а не удостоверение на диагнозата, както при досегашните проби.

Изследването е оповестено в списание Annals of Internal Medicine.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР