Нови издънки са израснали от спасените части на дървото Sycamore

...
Нови издънки са израснали от спасените части на дървото Sycamore
Коментари Харесай

Sycamore Gap: Нови издънки поникват в тайна оранжерия, която копира ябълковото дърво на Исак Нютон

Нови издънки са израснали от избавените елементи на дървото Sycamore Gap, което беше шокиращо отсечено предходната година.

Обнадеждаващите издънки се отглеждат в скришен Национален тръстов център, защитаващ разсада. През септември 2023 година нацията се разсъни с мрачната вест, че известното дърво Sycamore Gap в Адриановия вал е било отсечено в това, което полицията дефинира като „ тенденциозен акт на вандализъм “.

Разследванията не престават, като двама мъже сега остава под гаранция. Млади семена и пръчки от известното дърво бяха избавени от Националния концерн, който се грижи за мястото взаимно с администрацията на Националния парк Нортъмбърланд.

Точното местонахождение на охраняваната оранжерия, която се грижи за разсада, не може да бъде разкрито, само че е „ някъде в Девън “. Оранжерията обаче не е единствено за разсад на дървото Sycamore Gap.

Тя също по този начин съдържа някои от най-ценните растения и дървета в Обединеното кралство. Те включват реплики на ябълковото дърво, което удар...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР