Нови избори обеща военната хунта в Мианмар по време на

...
Нови избори обеща военната хунта в Мианмар по време на
Коментари Харесай

Гореща точка: Мианмар. Военната хунта обеща нови избори

Нови избори даде обещание военната хунта в Мианмар по време на първата конференция от преврата в първия ден на месец февруари. Съобщението на военните идва на фона на нестихващи към този момент дни наред митинги, при които се стигна до конфликти и приложимост на мощ от страна на управляващите.
Нови избори ще има - обещанието бе повторено няколко пъти от представителя на новата власт. Сегашното ръководство няма да продължи дълго, твърдят още от армията. Властта ще бъде предадена на партията, спечелила изборите. Дата за вота още няма.

За следващ път се чу и повода, заради която е бил сбъднат самия прелом - изборни измами. Доказателства за такива към момента не са показани.

На фона на продължаващото гражданско неодобрение армията ускори наличието си по улиците. Включени бяха и бронирани машини.

Вчера бяха признати законови промени, с които жителите, подстрекаващи към протест и насаждащи ненавист към властта, могат да получат до 20 години затвор. В публично изказване, оповестено на уеб страницата на военните се декларира, че хората, които пречат на силите за сигурност да извършват своите отговорности, могат да получат 7 години затвор. Тези, за които се откри, че провокират боязън или безредици в общественото пространство, могат да бъдат затворени за три години.

Арестувани по време на митингите са десетки. Сред тях има и публицисти.

Протестите не престават над 2 седмици. Демонстрантите упорстват за освобождението от задържането на определените от тях водачи, в това число Аун Сан Су Чжи, и възобновяване на демокрацията в Мианмар.

The military armies shoot the protesters with guns in Myaung Mya, Myanmar.
TW: Gunshots

INHUMAN MILITARY
— tharikayy (@tharikayy)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР