Нови избори не са полезни за управлението на страната ни,

...
Нови избори не са полезни за управлението на страната ни,
Коментари Харесай

Веска Ненчева: Най-доброто решение е да има правителство в рамките на този парламент с ясни цели

Нови избори не са потребни за ръководството на страната ни, счита социалистът
„ Ние сме поредна и виновна партия и това важи в цялостна мощ за бюджета, който тъкмо в този момент, в този миг би трябвало да бъде обновен. Постъпката ни не е протест. Ние постъпихме отговорно към бюджета, защото с предложенията, които ГЕРБ и Движение за права и свободи вършат сред първо и второ четене, имаше действителна обстановка за взривяване на бюджета. “ Това съобщи националният представител от парламентарната група на “БСП за България “ Веска Ненчева в ефира на EuroNews, във връзка отводът на левицата да отиде във вчерашния ден на консултациите при президента.

По думите ѝ Българска социалистическа партия е задоволително открита и демократична партия и всички решения се взимат пред обществото, без да се прикриват проблемите. „ Така че това, което имаме като отношение с президентската институция, ние сме го споделили от дълго време, не се бъркаме в тяхната работа “, безапелационен е социалистът.

По мотив изявленията на основния секретар на президента Димитър Стоянов Веска Ненчева съобщи, че става въпрос за преекспониране на изказване, което е поднесено едностранно. „ Не може, когато се разяснява за оръжия от такова високо равнище, да не се знае процедурата за експорт на оръжия. Първо подписват членовете на ДАНС, които са назначени от президентската институция. Ние имаме решение на Народното събрание и нямаме експорт за Украйна “, изясни тя.

Според депутата от левицата най-важното за Българска социалистическа партия сега е да се одобри актуализацията на бюджета, защото всички средства отправени към младите фамилии, данъчните облекчения, пенсиите, всички свръхпечалби от енергийните дружества да се разпределят, зависят от това. „ За какви диалози приказваме, когато народът ще страда в тежката есен “, уточни тя.

Веска Ненчева напомни решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия, в случай че от левицата бъдат поканени на договаряния от “Продължаваме смяната “, те да отидат с 4 съществени целта. „ Но в това време сме дали ясна поръчка, че никога няма да участваме в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи. 6 години се борим против този циничен модел на ръководство, който обхвана цялата страна. Няма по какъв начин да водим диалози с този модел “, безапелационна е тя.

Депутатът от Българска социалистическа партия удостовери и позицията на левицата по отношение на Република Северна Македония и повдигане на ветото, която е доста ясна и изясни за какво не поддържаха френското предложение: „ Предложенията на ГЕРБ и Движение за права и свободи нямаше по какъв начин да бъдат подкрепени, тъй като не отговаряха на нашата позиция. Предложението на “Демократична България “ беше с известни детайли покрай нашето схващане. В същото време този внезапен напън да се случи в този миг, без изчистване на процедурите, нямаше по какъв начин да го подкрепим и взехме мъдра позиция “, уточни тя.

Според Веска Ненчева най-логично, най-хубавото и най-продуктивното решение е да има държавно управление в границите на това Народно заседание с съответни и ясни цели – актуализацията на бюджета, подготовката на всички нормативни уредби за парите, които идват по Плана за възобновяване и резистентност, както и подготовка за приемане на бюджета за 2023 година „ Ако оставим нещата неподредени, значи цялостен безпорядък. Нови избори не е положителната логичност за ръководството на страната ни “, заключи тя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР