Нови инициативи за насочване на общественото внимание към проблемите на

...
Нови инициативи за насочване на общественото внимание към проблемите на
Коментари Харесай

Българи пишат и-мейли на Бундестага защо искат оставката на Борисов

Нови начинания за ориентиране на публичното внимание към проблемите на България бяха оповестени на следващия митинг в Берлин тази неделя. Още в понеделник, 27 юли, депутати от Бундестага ще получат и-мейли с информация за какво хиляди българи упорстват за оставката на държавното управление на Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев, линкове към публикации в немската преса по този въпрос и покана за присъединяване в събития на българската общественост.

Предишният митинг в Берлин беше пред постройката на Християндемократическия съюз, известен като " партията на Меркел ", с цел да схванат от ръководещата коалиция в Германия какво се случва действително у нас. Сега обаче информацията ще доближи до депутати от целия политически набор, като първи измежду тях ще са членовете на парламентарната Комисия по европейски въпроси.

" Оказа се да вземем за пример, че Зелените в Бундестага имат представител с сектор Източна Европа, тъй че чакаме това да притегли интереса им”, разясни Веселин Златаров, който е измежду уредниците на акцията. Списъкът ще се добавя и актуализира непрестанно, а в него ще бъдат включени също медии и неправителствени организации, като " Репортери без граници ".



Друга самодейност на българите в Берлин е изместване на митинга пред постройката на Канцлерамта, немският еквивалент на Министерския съвет у нас. С изказвания на немски език политиците и обществеността ще бъдат осведомени с наболелите въпроси от българската реалност: корупцията, цензурата в медиите, унищожаването на природата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР