Нови фалшификати на 100-доларови банкноти вече се разпространяват в Европа.

...
Нови фалшификати на 100-доларови банкноти вече се разпространяват в Европа.
Коментари Харесай

Спипаха "супер севернокорейска стотачка" в Европа, заплашена ли е България?

Нови имитации на 100-доларови банкноти към този момент се популяризират в Европа. Миналата седмица, в Латвия, е постъпила подправена банкнота от този вид. Към момента няма публична информация за други европейски страни, в които да са засечени „ Супер севернокорейски стотачки “. В България също няма сходни данни.

Самият факт, обаче, че тези банкноти са прелетели цяла Азия и са стигнали до европейска страна, приказва, че има риск за разпространяване. България е огромна туристическа дестинация, през която минават хора от целия свят, тъй че е допустимо фалшификатите да бъдат публикувани и на наша територия, предизвестяват от Tavex - Бълагария.

Засечената подправена банкнота е наречена „ Супер севернокорейска стотачка “, тъй като за първи път е открита в Южна Корея, като се допуска, че се печата в Северна Корея. Банкнотите са наречени „ супер стотачки “, защото разликите с оригинала са съвсем незабележими. На досег не може да се познае по никакъв метод, че не са същински. Една от класическите особености за фалшификатите е, че при контурите в долния ляв ъгъл на цифрата „ 1 “ има огромна черна точка, а при същинските би трябвало да попада черен триъгълник или дребна точка.


Финансовите специалисти поучават хората да бъдат в действителност доста бдителни, когато пътуват в чужбина или когато боравят с долари в България. Най-голяма сигурност подсигуряват банките и офисите за продан на валута в моловете, защото там банкнотите минават неколкократни инспекции и шансът да има такава имитация е най-малък.

Новината, че в Северна Корея е създаден метод за основаване на извънредно положителни копия на американските 100-доларови банкноти, се появява още през 2006 година, по данни на Dailymail, а първите случаи на засичане на имитации от този вид са от края на 2017 година в столицата на Южна Корея – Сеул.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР