Нови епидемични огнища са регистрирани в последните дни в Сърница

...
Нови епидемични огнища са регистрирани в последните дни в Сърница
Коментари Харесай

Нови огнища на коронавирус в Сърница и Самоков

Нови епидемиологични огнища са регистрирани в последните дни в Сърница и Самоков, стана ясно в петък, когато бяха регистрирани 35 нови случая за денонощието. По-сериозна е обстановката в Сърница, където обаче здравните управляващи не виждат нужда към този момент от налагането на по-твърди ограничаващи ограничения. В последните два дни се регистрира по-голям брой болни – над 30 при равнище от под 20 случая в предходните дни.

Общо 14 са доказани позитивни проби в Сърница досега, а до кра яна деня се чака да излязат още 50. Трима общински чиновници са с позитивни проби, а останалите, в това число и кметът Неби Бозов - са с негативни резултати и не са под карантина. Общината ще отвори порти в понеделник, откакто се направи и спомагателна стерилизация.

За ковид се изследват всички към 200 служащи в завод в гр.Доспат, от които 48 са от Сърница, а останалите са от областите Смолян и Благоевград.

На този стадий няма хора с изявена клинична картина, с риск за здравето или живота им, заяви на брифинг в Пазарджик в петък основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

“Няма съображение за налагане на твърди ограничаващи ограничения в община Сърница във връзка откритите случаи на Covid-19”, сподели Кунчев, който организира работна среща с регионалния спешен щаб, в която посредством видеоконферентна връзка е взел участие и кметът на Сърница Неби Бозов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР