Нови два опита за нелегален трафик на мигранти бяха разкрити

...
Нови два опита за нелегален трафик на мигранти бяха разкрити
Коментари Харесай

Задържани са 141 мигранти при нови два опита за нелегален трафик в района на Бургас


Нови два опита за незаконен трафик на мигранти бяха разкрити в региона на Бургас. Задържани са общо141 мигранти, осведоми БНР.
При първия опит - в товарен автомобил бяха открити 88 мъже от Афганистан, а при втория - 53-ма мъже също от афганистански генезис.
Товарен автомобил с мигранти е арестуван малко преди 07.00 часа тази заран в бургаския ж.к. " Меден рудник ". ТИР-ът е спрян в региона на бензиностанция по бул. " Захари Стоянов ", като по последна информация е превозвал 88 мигранти - все мъже от афганистански генезис.
От бургаската полиция оповестиха, че лидер на товарния автомобил е 60-годишен северномакедонец. 
Те са били натоварени в камиона с регистрационни номера от Република Северна Македония в региона на Дебелт - към двайсетина километра от Бургас, като товарният автомобил се отправил към Бургас, където навреме е спрян от полицейските чиновници на четвърто РУ- Бургас.
По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Всички 88 мъже са откарани към граничния полицейски сектор в местността " Ченгене скеле ", защото в Четвърто районно ръководства няма задоволително място за тях.
Предстои прокуратурата в Бургас да повдигне обвиняване на лидера за трафик на емигранти.
Малко по-късно от полицията оповестиха за нови 53-ма арестувани - още веднъж незаконно преминаващи. Те също са с афганистански генезис и са били хванати в региона сред селата Габър и Дебелт. Откарани са в граничния полицейски сектор. />

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР