Нови драми в Барселона. Оказа се, че няколко дни преди

...
Нови драми в Барселона. Оказа се, че няколко дни преди
Коментари Харесай

Удар по Барса! Не дават на клуба да картотекира Меси

Нови драми в Барселона. Оказа се, че няколко дни преди началото на подготовката за новия сезон „ каталунците “ не могат да картотекират новите си попълнения. Към момента Ерик Гарсия, Емерсон Роял, Мемфис Депай и Серхио Агуеро нямат право да играят за тима. В тази група влиза и Лионел Меси, защото огромната звезда към момента не е подписал нов контракт с клуба и сега е свободен сътрудник. За да могат всички тези играчи да носят екипа на Барса, от клуба ще би трябвало доста съществено да понижат бюджета за заплати. Грандът би трябвало да свие разноските, които дава за своите футболисти, от 347 милиона евро на 160, твърди RAC-1.

Не е загадка, че грандът прави опити да се раздели със Самюел Умтити, Филипе Коутиньо и Миралем Пянич като свободни сътрудници. От Нето и Мартин Брайтвайт пък се чака да се изкарат пари от прехвърляния.

Най-сериозно се обмислят изходящи покупко-продажби на Клеман Лангле, Усман Дембеле и Антоан Гризман. Освен това в клуба се надяват Жорди Алба, Серхио Бускетс и Сержи Роберто да се съгласят да понижат възнагражденията си.

Лео Меси пък чака да получи предложение за нов договор, само че все още това наподобява много комплицирано предвид на тежката обстановка. Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас към този момент отхвърли да направи компромис за контракта на Бълхата. През седмицата босът на испанския футбол се срещна с Лапорта, с цел да изслуша предлагането на „ каталунците “ за разрешаване на казуса. Тебас обаче бе безапелационен, че няма по какъв начин да се направи изключение за гаучото предвид на това, че приходите на клуба не подхождат на бюджета за заплати, с който разполагат на "Камп Ноу ".

Все отново президентът на Барселона Жоан Лапорта успокои почитателите. "Всичко върви добре с контракта на Меси ", съобщи Лапорта. Според мнозина това изявление значи, че аржентинецът въпреки всичко ще остане на „ Камп Ноу”, макар че има към момента много неясноти към бъдещето му.

Още вести четете в днешния брой на "Мач Телеграф ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР