Нови детайли около шпионския скандал от вчера. След разпитите на

...
Нови детайли около шпионския скандал от вчера. След разпитите на
Коментари Харесай

Юрий Борисов пред БНТ за разследването за шпионаж: Целта е сплашване

Нови елементи към шпионския скандал от през вчерашния ден. След разпитите на част от управлението на придвижване " Русофили ", пред Българска национална телевизия приказва един от арестуваните. Бившият основен редактор на вестник,,Дума " Юрий Борисов съобщи, че съгласно него задачата на следствието е заплашване. Той отхвърли придвижването да е получавало финансиране от Русия.

Бившият основен редактор на вестник,,Дума " е разпитван в следствието близо четири часа. Разследващите са иззели от вкъщи му неговия компютър, мобилен телефон, документи, както и приветствен адрес от съветския патриарх до придвижване " Русофили ". Пред Българска национална телевизия Борисов съобщи, че проверяващите са търсели отговор на два въпроса - взимал ли е пари от олигарха Константин Малофеев и военачалник Леонид Решетников, както и дали им е давал информация, обвързвана с България.
Юрий Борисов, някогашен основен редактор на вестник „ Дума ": Контакти с военачалник Решетников надали не предпоставят евентуално закононарушение. Това е непоносимо подстрекателство, което се прави. Да, познавам го. В другарски връзки сме. Не съм го чувал и виждал повече от година и половина.
Оказвана ли е финансова поддръжка на организацията?
- Не, не, не. " Аз нямам информация Русия да финансира Неправителствени организации или партия.
След разпита Борисов си е тръгнал от следствието без обвиняване, в качеството си на очевидец по следствието.
Юрий Борисов, някогашен основен редактор на вестник „ Дума ": Това съгласно мен е заплашване на цялото национално придвижване Русофили, на хората, които имат дейна позиция, която не утвърждава външната политика на България. Мисля, че това е и детайл от нагнетяването на негативните взаимоотношения сред Москва и София.
Засега Министерство на вътрешните работи и службите остават сбити по случая.

Асен Тутеков, Държавна организация,,Разузнаване ": Когато пристигна подобаващият миг, ще научите всичко належащо.  Разследване за шпионаж - коментар на Петър Волгин и Румяна Коларова Разследване за шпионаж - коментар на Петър Волгин и Румяна Коларова
Заформя се някакъв извънредно от една страна неуместен, а въпреки това - рисков скандал, тъй като обществото не може да бъде карано да знае всички ю...

Сигналът от вас ли идва?
Няма нищо да кажа повече. Моля да имате самообладание.
Според някои това е провокация, вие склонен ли сте?
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Всеки има право на лично виждане. Основният принцип на демокрацията е свободата на словото и на мненията, на изявленията, стига да не засягат правата на различен.
Действията на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата не престават.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР