Нови части от паднал преди 48 години аржентински самолет откриха

...
Нови части от паднал преди 48 години аржентински самолет откриха
Коментари Харесай

Български учени на Антарктика откриха още части от паднал преди 48 г. самолет

Нови елементи от паднал преди 48 години аржентински аероплан откриха българските учени на остров Ливингстън. Намирането на отломките трансформирало версията за авиокатастрофата. Частите от аржентинския аероплан са открити в хода на набирането на геоложки проби в региона на залива False bay и нос Бърнард пойнт от геолозите Дойчин Боянов, Калин Найденов, Кирил Досков и Марчо Паунов.

Откритите знаци на аржентинския народен байрак демонстрират, че най-вероятно става дума за злополуката с морския проучвателен аероплан „ Локхийд Нептун ”, разрушил се на скатовете на планина Бернард на 15 септември 1976 година В злополуката умират 11 аржентински военнослужещи и откриватели. Малко по- късно - през януари 1977 година, в същия регион се разрушава и хеликоптер „ Беел ” на аржентинската войска, изпратен да прибере телата на починалите в първата злополука. При втория случай още трима военнослужещи губят своя живот. Всичко това става причина да се прекратят избавителните дейности.

48 години по-късно, със своите открития, 32-ата Българска антарктическа експедиция оказа помощ да се събере повече информация за тази огромна за Аржентина покруса. Според първата версия се предполагаше, че останките са от структурата на военния C-130 " Херкулес ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР