Нови близо 5 млн. лв. задължения е натрупал Веселин Марешки

...
Нови близо 5 млн. лв. задължения е натрупал Веселин Марешки
Коментари Харесай

Нови 5 млн. лв. задължения е натрупал Марешки от горива


Нови близо 5 млн. лева отговорности е натрупал Веселин Марешки поради бизнеса си с горива. Това демонстрират документи в Търговския указател.

От оповестения там финансов доклад за 2017 година на компанията му “ВМ петролеум” се вижда, че тя е натрупала отговорности за 16,312 млн. лв.. Година по-рано сумата е била 11,386 млн.
Компанията стопанисва бензиностанциите със същото име. Марешки има 13 такива обекта в страната.
Едва 77 000 лева е облагата за предходната година на “Трейднет Варна” - компанията, която доставя с горива бензиностанциите на политика предприемач. От оповестения в Търговския указател доклад излиза наяве, че за 2017 година компанията има доходи за 180,605 млн. лева и разноски за 180,543 млн.
Марешки не е подал тъжба против наложената санкция от Комисия за защита на конкуренцията за дъмпинг при продажбата на горива, оповестиха от регулатора. Изтекъл е и срокът, в който е можел да направи това, заради което глобата към този момент била влезнала в действие.
В началото на август комисията го санкции със 175 000 лева за нарушаването. Сумата е равна на 0,1% от оборота.
От отчета на Комисия за защита на конкуренцията стана ясно, че дъмпингови цени е имало в бензиностанциите му в Павликени, Сливен, Разград, Русе, Силистра, Ямбол, Габрово, Свищов, Айтос. При други като тези в Бургас, София, Пловдив, Стара Загора и Добрич е имало интервали, в които цената на бензина и дизела не е била под себестойността. Броят на обектите, където горивото се продава под размера на разноските, доминира, е заключението на комисията

Източник: 24 часа, m.24chasa.bg/novini/article/7081134
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР