Нови анти COVID правила в Австрия. От днес в цялата

...
Нови анти COVID правила в Австрия. От днес в цялата
Коментари Харесай

От 500 до 30 000 евро глоба за неспазване на новите ограничения в Австрия

Нови анти Коронавирус правила в Австрия. От през днешния ден в цялата страна важи ново предписание за посещаване на заведения за хранене, спортни и културни събития – зеленият документ се лимитира единствено за хора, които са имунизирани или преболедували.

По този метод здравните управляващи се пробват да овладеят възходящия брой на новите инфекции, нараснали се двойно за последната седмица.

В деня, в който Австрия записва над 8000 нови случая за 24 часа, в действие влиза 2G правилотo - заведения, спортни и културни събития с над 25 души и услуги, които допускат непосредствен физически контакт, като фитнес и коафьор, ще могат да бъдат посещавани единствено от ваксинирани или преболедували.

„ Смятам, че новите правила са чудесни. По този метод и ние, и клиентите ни сме в сигурност. И не би трябвало да затваряме “, съобщи Силвия Екли, притежател на ресторант във Виена.

Глобите са от 500 евро за гости до 30 хиляди евро за компании. Властите оповестиха и временен интервал за всички с първа доза ваксина. До 6 декември те също ще могат да посещават публични места, само че би трябвало да имат и отрицателен PCR тест.

Австрия към този момент изцяло е ваксинирала близо 65% от популацията си. Броят на новозаразените продължава да се усилва, само че броят на хоспитализациите остава относително невисок.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР