Нови амбициозни проекти превръщат Владиславово в още по-привлекателно място за

...
Нови амбициозни проекти превръщат Владиславово в още по-привлекателно място за
Коментари Харесай

Нови амбициозни проекти превръщат Владиславово в още по-привлекателно място за живеене

 Нови амбициозни планове трансформират " Владиславово " в още по-привлекателно място за живеене, научи Varna24.bg .

Вчера при визитата си във Варна министър председателят Бойко Борисов даде висока оценка за реализирането на огромния план за новия състезателен комплекс в региона.

" Новият състезателен комплекс е една страхотна облага, която е в изгода освен за нашия квартал, а и за цяла Варна. Тук би трябвало да отбележа напъните на господин Портних като кмет на Варна за всичко, което успяхме да свършим за това време, което не беше толкоз дълго и макар пандемията успяхме да се оправим в период с приключването на плана. В рамките на година и половина имаме едно необикновено спортно оборудване. Срокът беше спазен. Обектът има акт 16, въведен е в употреба. Тепърва ще бъдат назначени хора, които да се грижат за комплекса, да дават отговор за поддръжката и всичко, което да подсигурява безвредното прилагане въз основата. Начинът за прилагане към момента не е конкретизиран, само че това, което е наложено като процедура във връзка с спортните бази във Варна, е в работно време базата да се употребява гратис, а във вечерните часове да се заплаща за използването на игрищата. Истината е, че регион " Владислав Варненчик " има с какво да се гордее. Това е една облага, която няма аналог във Варна, да не кажа в България ", разяснява в изявление за медията ни кметът на региона Николай Костадинов. 

Както към този момент стана известно, в края на предходната година държавното управление отпусна и 8 млн. лева за старта на грандиозният ремонт в " Кайсиева градина ". 

" Искрено се надявам колкото се може по-бързо да стартираме със строително-монтажните работи в " Кайсиева градина ", тъй като потребността е огромна и упованията на хората са огромни. Вероятно си спомняте, че средствата, които вложихме в 4-ти микрорайон бяха средствата, отделени за " Кайсиева градина ", само че заради редица събития, измежду които и коронавирус, два пъти региона имаше неприятния шанс да бъде отсрочен ремонтът там. Надявам се до края на 2021 година да приключим с по-голяма част от плануваните действия в " Кайсиева градина ". Проектът е много огромен, планувано е създаване на редица спортни стадиони, детски площадки, възобновяване на паркинги и междублокови пространства, създаване на нови тротоари. Съществените СМР-та ще започват в южната част на " Кайсиева градина ". Живот и здраве, до момента в който приключим с обезпечените средства и дейностите, планувани като инвестиция по плана, да бъдат обезпечени и останалите, нужни за цялостния ремонт в региона ", изясни Николай Костадинов.

На въпроса дали скоро може да бъде осъществен планът за огромен плувен басейн на територията на учебно заведение " Стоян Михайловски " в Кайсиева градина, районният кмет изясни, че към момента концепцията стои на дневен ред. 

" Там базата е голяма. Средствата за довършването на тази база също са от порядъка на към 8 млн. лева, с цел да може целият комплекс да проработи. Освен басейн, там има и голяма база, която би могла да послужи за юношески културно-спортен развлекателен център. Може да стане неповторимо място освен за хората от квартала, само че и за целия град, стига да намерим средства за реализирането на този план ", сподели Костадинов. 

Той изясни, че се работи по още значими амбициозни планове. Един от тях е ремонтът на бул. " Цар Освободител ". Работи се и по разширението на районния парк, който се чака да удвои територията си, откакто към него бъдат включени прилежащи зелени терени. 

" Има очакван парцел, който на процедура съвсем ще удвои парка. Там ще има голям брой спортни и развлекателни съоръжения. Предвидили сме построяването на парк, дори сме го почнали, с създаване на детска площадка и стрийт фитнес, северно от " Кайсиева градина ", към Борисовата воденица. Очакваме да влезе в действие ПУП-а на трети микрорайон, с цел да стартираме работа и там. Има планувано паркче в тази зона. Към това прибавяме рехабилитация на междублоковите пространства, създаване на прилежаща инфраструктура, озеленяване ", добави още Николай Костадинов.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР