Нови 74 контейнера с италиански отпадъци ще напуснат пристанище Варна-запад“

...
Нови 74 контейнера с италиански отпадъци ще напуснат пристанище Варна-запад“
Коментари Харесай

Нови 74 контейнера с италиански отпадъци напускат пристанище „Варна“

Нови 74 контейнера с италиански боклуци ще изоставен пристанище „ Варна-запад “ с позволение за реекспорт, обещано от наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура във Варна, оповестиха от прокуратурата.

54 от 40-футовите контейнери ще бъдат върнати на изпращача – италианската компания „ Дентиче пантелоне “ в град Салерно, а други 20 ще бъдат превозени с контейнерния транспортьор „ Мерск “.

28 от общо 127 контейнера бяха натоварени и превозени за Италия с позволение на Районната прокуратура във Варна, която управлява досъдебното произвеждане по случая с контейнерите с адресат записаното в София сдружение Блацион “ ООД. След приключване на режима за краткотрайно предпазване до 90 дни в тях бяха открити смесени, а не заявените пред митницата пластмасови и каучукови боклуци.

127 контейнера от Италия са пристигнали на пристанище „ Варна-запад “ от 9 октомври до 25 ноември предходната година. Разследването на вноса и предназначението им доближи и до инспекция на площадката на компания „ Траш юнивърс “ ЕООД в град Гълъбово, откакто се оказа, че италианският отпадък е предопределен за горене в пещите на ТЕЦ-а на „ Брикел “ ЕАД.

Междувременно стана ясно, че на друго варненско пристанище е дебаркирал транспортен съд, претрупан също с вакуумирани бали от Италия. Извършена е била незабавна инспекция. Установено е, че корабът доставя така нареченото гориво RDF, предопределено за изгаряне в цех в Северна България.

Очаква се и останалите 25 контейнера с италиански отпадък да бъдат върнат назад в Салерно.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР