Нови 62 случая на заболели от коронавирус през последното денонощие

...
Нови 62 случая на заболели от коронавирус през последното денонощие
Коментари Харесай

Нови 62 случая на заразени с коронавирус са регистрирани в Силистренско

Нови 62 случая на болни от ковид през последното денонощие са регистрирани в област Силистра, демонстрира информация от Единния информативен портал. 14-дневната заболеваемост е 421 на 100 хиляди души, което е най-високият коефициент в страната след този в София и Варна. За миналите 24 часа са сложени 15 дози от имунизациите против вируса.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31934
Със заповед на шефа на локалната Регионална здравна ревизия (РЗИ) са въведени краткотрайни противоепидемични ограничения. Задължително е носенето на маски в лечебни и обществени заведения. Препоръчва се съблюдаване на физическа отдалеченост и прекосяването на отдалечена работа там, където това е допустимо.

Провежда се засилен утринен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания. Предвижда се ежедневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване

Противоепидемичните ограничения ще останат в действие до 21 август. В заповедта се показва, че те могат да бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка на територията на област Силистра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР