Нови 56 триноги, чиято прогнозна стойност е над 2,5 млн.

...
Нови 56 триноги, чиято прогнозна стойност е над 2,5 млн.
Коментари Харесай

МВР купува 56 нови триноги

Нови 56 триноги, чиято планирана стойност е над 2,5 млн. лв., купува Министерството на вътрешните работи.
Който достави стационарно-преносимите уреди за надзор на скоростта, ще би трябвало да конфигурира, настрои, конфигурира, тества и пусне в деяние цялото съоръжение и програмен продукт.
Негов ще е задължението да интегрира уредите с автоматизираните осведомителни системи на Министерство на вътрешните работи, както и да образова съответния брой чиновници за работа с тях.  
Триногите би трябвало да разпознават минимум 90% от знаците в регистрационните номера на всички минали коли, в най-малко 3 пътни ленти, да снимат отблизо разстояние – до 30 метра.
Изискването е да правят автоматизирано премерване на скорост, снимане и различаване на знаците в регистрационен номер на не по-малко от 90% от всички нарушавания на скоростните режими, при изменящи се светлинни условия във всяко време на денонощието, при неутежнени метеорологични условия, при скорост на преминаващите коли до 300 км/ч. и на разстояние не по-малко от 140 метра.
Изисква се уредите да управляват и документират нарушавания на скоростта на всички коли в минимум три пътни ленти без физическа бариера сред тях, както и автоматизирано да разпознават регистрационните номера.
Другото изискване е да снимат нарушавания с не по-малко от две вградени камери с самостоятелна конфигурация на оптично нарастване, фокус и експозиция, с цел да обгръщат дейно и да разпознават нарушавания в 3 ленти и в разнообразни пътни обстановки. Уредът автоматизирано ще избира и прикрепя към доказателствения материал фотография от камерата, която е направила по-добро снимане на нарушителя.
 Бандеролите за алкохол и тютюневи произведения ще ни костват 1,4 млн. евро   Бандеролите за алкохол и тютюневи произведения ще ни костват 1,4 млн. евро  
Срещу сумата от 1,4 млн. евро без Данък добавена стойност немската командитна компания „ Древсен Шпециалпапире ГмбХКо.КГ “ ще доставя познавач...
За да избегне благоприятни условия за разкриване на лъчение от триногите на далечно и приблизително разстояние и да се компрометира извършваният надзор, в уредите би трябвало да се употребява технология, друга от всеобщо потребления K-Band (24.125GHz).
Температура на околната среда при работен режим би трябвало да е в температурния диапазон от -15°С до + 45°С в това число.
Припомняме, че през 2017 година Министерство на вътрешните работи подписа контракт с компанията " Сектрон " ООД за доставка на 28 броя стационарно портативни уреди за реализиране на надзор на пътното придвижване на стойност 1 081 280 лева без Данък добавена стойност. 
Следващият търг, разгласен през 2018 година, за 56 триноги, се провали. Той беше на същата стойност, каквато е в този момент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР