Нови 4 тома с доказателства е внесла тази сутрин прокуратурата

...
Нови 4 тома с доказателства е внесла тази сутрин прокуратурата
Коментари Харесай

Нови четири тома доказателства срещу Иванчева, тя и ортачката й разиграват циркове със СРС-та

Нови 4 тома с доказателства е внесла тази заран прокуратурата против упрекнатата за рушвет кметица на столичния регион “Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, оповестява " Труд ".

Това стана ясно при започване на съвещанието на апелативния спецсъд, който преглежда като втора инстанция настояването на държавното обвиняване за отстраняването й от поста. Както към този момент един път се възползваха от това си право, Иванчева и Петрова още веднъж желаеха 3 дни да четат доказателствата. Те цитираха извадки от това, което са прочели досега от мемоари, които са си водили.

В същото време Иванчева и заместничката ѝ разиграха нова порция цирк пред магистратите.
Двете арестувани описаха пред публицисти, че в специфичните разследващи средства по тяхното дело са прочели разговор, в който са се появили буквите Б.Б. И Ц.Ц.
" В:(бизнесмена Александър Ваклин) ”Защо ББ и ЦЦ я търпят, щото най-после София ще се изпълни с такива Иванчеви.
Д: (посредника по подкупа Петко Дюлгеров): ш’ае появят, както си говорихме, а това в извънредно рисково.
В: Ми ще Сухопътни войски появят на държавно равнище, би трябвало да вземем ограничения ".
Освен това Иванчева и Биляна Петрова демонстрираха мемоари, в които съгласно СРС-тата Дюлгеров и Ваклин са си говорили, че могат да ги сплашат като ги " водят на Витоша " и " ще й пратим командоси ".
Друг вложител пък споделил с Ваклин, че прокуратурата му предложила оферта 15 000 евро, с цел да я няма Иванчева.
В началото на съвещанието Биляна Петрова честити рождения ден на брачна половинка си с записка, тъй като това бил по думите й единственият метод.
Иванчева пък изясни, че преписката на Ваклин е бавена не от нея, а от Румен Русев, който през вчерашния ден оглави общината, тъй като тя му я била резюлирала.

Припомняме, че кметицата на " Младост " Десислава Иванчева бе задържана зрелищно по време на приемане на рушвет. Тя, заместничката й Биляна Петрова и помагачът им Петко Дюлгеров са в ареста по обвиняване, че са взели рушвет в изключително огромни размери. Инвеститорът Александър Ваклин упрекна кметицата, че му е поискала 500 000 евро, 70 000 от които бяха открити у нея и у Дюлгеров. Подкупът трябвало да накара Иванчева да придвижи разрешителното на предприемача за градеж. Иванчева отхвърля обвиняванията. Тя е безапелационна, че не е знаела за парите, открити в колата й, както и че не е разговаряла с Ваклин отвън общината, а при диалозите им обсъждали план за детска площадка.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР