Нови 25 декара парк към съществуващите 52 ще има София.

...
Нови 25 декара парк към съществуващите 52 ще има София.
Коментари Харесай

Новата перла на София

Нови 25 декара парк към съществуващите 52 ще има София. След обжалване от частни лица, общинското сдружение "Софийски парцели " съумя да отбрани територията и там ще продължи построяването на зелени и развлекателни зони. "На финала сме с създаването на плана. Предвижда се създаване на аквапарк, както и закрит басейн с минерална вода ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на представянето на плана.

До акварпарка ще има SPA център, в който ще се оферират рехабилитационни услуги. Минералната вода, която има и в тази част на София е подобаваща за ставни проблеми и за непрекъсната консумация. Живущите в региона ще имат разполагаем две места, от които да си наливат вода.

Жителите и гостите на столицата ще могат да доближават до парка чрез съществуващата метростанция. Достъпът до парка е добре с построяването на 4 първостепенни и още толкоз второстепенни входа. В непосредствена непосредственост до него има търговски обекти и детска градина.

До 9.5 млн. лева може да коства този план. Около 5.5 млн. лева са лични средства на общинското сдружение „ Софийски парцели ", а останалите пари са обезпечени като заем по оперативна стратегия „ Градска среда " ", сподели ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Плановете са строителството да стартира най-късно до края на настоящата година и в края на идната към този момент да имаме нова зона за отмора, спорт и развлечения.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР