Нови 20 електронни административни услуги ще се предоставят от Министерството

...
Нови 20 електронни административни услуги ще се предоставят от Министерството
Коментари Харесай

Обявяваме за изгубена или открадната лична карта онлайн

Нови 20 електронни административни услуги ще се дават от Министерството на вътрешните работи, оповестяват от пресцентъра на ведомството.
 
Предстои общият брой на електронните услуги, предоставяни от Министерство на вътрешните работи, да доближи 74.
Освен въвеждането на 20 нови услуги ще бъдат усъвършенствани и улеснени процесите по заявяването и обработката на съществуващите услуги, като ще се понижи значително административната тежест за хората и бизнеса.
 
В рамките на осъщественото надграждане на системата потребителите й ще могат да ревизират своите връчени и невръчени фишове, наказателни постановления или съглашения и да ги заплащат онлайн без начисляването на спомагателни такси. За облекчение на ползвателите, тези информации ще могат да се вършат по разнообразни критерии – ЕГН, номер на персонална карта или удостоверение за ръководство.
 
Предвидена е опцията жителите да могат да попълнят и подават по електронен път декларация за изгубени, откраднати, развалени и унищожени документи за идентичност. Разработени и интегрирани са електронни услуги, свързани с контрола на общоопасните средства, включително издаване на позволения за придобиване по завещание от физически и юридически лица с нестопанска цел на взривни субстанции и пиротехнически произведения № 777 в ИИСДА.

Уведомяват водачите на границата за неплатени санкции

Автоматизирането на процесите по даване на услуги за потребителите основава опция за обезпечаване на електронен продан на информация сред жителите, бизнеса и структурите на Министерство на вътрешните работи и извършва условията на Закона за електронно ръководство и европейските стандарти на работа.
 Министерство на вътрешните работи Министерство на вътрешните работи
Към момента се правят проби на системата и е належащо софтуерно време до въвеждането в употреба на пълната  функционалност на надградените услуги. До приключването им са вероятни краткотрайни неудобства при работа с Портала за електронни административни услуги на вътрешното министерство
 
Припомняме, че Порталът за електронни административни услуги (ПЕАУ) на Министерство на вътрешните работи е построен през 2015 година в границите на план по Оперативна програма „ Административен потенциал “. Тогава той започва с предлагането на 34 административни услуги. В интервала 2020 – 2021 година той е надграден и в него са интегрирани нови 20  електронни административни услуги
 
Настоящото развиването на ПЕАУ е осъществено в интервала февруари-ноември 2023 година по контракт с предмет „ Развитие на Портала за електронни административни услуги (ПЕАУ) на Министерство на вътрешните работи. Разработване и осъществяване на електронни административни услуги по посоки БДС, Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) и „ Пътна полиция “, повишение степента на рационализиране на софтуерния развой в служебната част (бек-офис) на ПЕАУ “, по Оперативна стратегия „ Добро ръководство “.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаНад 17 000 платени санкции от водачи единствено за месец Министерство на вътрешните работи онлайн услуги изгубена персонална карта .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->  
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР