Нови 166 случая на коронавирус са регистрирани за последното денонощие

...
Нови 166 случая на коронавирус са регистрирани за последното денонощие
Коментари Харесай

Нов рекорд: 166 случая на коронавирус за денонощие

Нови 166 случая на ковид са регистрирани за последното денонощие у нас. Това сочат данните от профилирания уебсайт coronavirus.bg. Това е най-големият скок в броя на новозаразените от началото на епидемията в България. Предишният връх бе подложен на 19 юни, когато бяха регистрирани 132 нови случая.

В четвъртък здравните управляващи регистрираха 128 новозаразени. Бе умрял един пациент. Денонощие по-късно броят на новите случаи се е нараснал с 38, а смъртните случаи са два. С това общият брой на умрелите към този момент е 211. Общо доказаните случаи са 4408. В лечебни заведения са общо 384 души. Броят на интензивните пациенти обаче не се е трансформирал и те остават 16. Броят на излекуваните също е висок – 107, само че въпреки всичко е по-малък от този на новозаразените.

Най-много са новите случаи в София - 60. По 13 са открити в Пловдив и Кюстендил, 8 са позитивните проби във Варна. В Плевен, Смолян и Стара Загора са регистрирани по 5 нови случая, а в Сливен и Благоевград - по 6.

Скокът идва на фона на решението на държавното управление да направи още веднъж наложителни маските на закрито. Такава заповед бе подписана от здравния министър Кирил Ананиев преди дни. Наред с това той даде обещание и непоколебим надзор. Засега обаче управляващите не възнамеряват по-сериозни ограничения. Премиерът Бойко Борисов единствено загатна, че стадионите могат да бъдат затворени поради всеобщо неспазване на отдалеченост.

Едно от сериозните огнища на болестта продължава да е Кюстендил. В четвъртък кметът Петър Паунов разгласи, че обстановката в града е тежка и се усложнява още повече от стотиците берачи на череши, пристигнали най-вече от Монтана и Сливен, с цел да вземат участие в прибирането на реколтата. В ромския квартал „ Изток “ случаите са към 100, като махалата е сложена под карантина. Въпреки това Паунов изясни, че ограниченията за обществена отдалеченост и дисциплинираност всеобщо не се съблюдават.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР