Новая газета“, едно от малкото останали опозиционни новинарски издания в

...
Новая газета“, едно от малкото останали опозиционни новинарски издания в
Коментари Харесай

Руският съд забрани едно от последните опозиционни издания – Новая газета

" Новая газета “, едно от дребното останали опозиционни новинарски издания в Русия, беше лишена от медийния си лиценз в понеделник и на процедура й беше неразрешено да работи, оповестява Reuters .

Руският медиен контролен орган " Роскомнадзор “ упрекна редакцията, че не е предоставила документи, свързани със промяна на собствеността през 2006 година

Говорейки отвън съда, основният редактор Дмитрий Муратов, притежател на Нобелова премия за мир за напъните си да поддържа сериозното отразяване на новините в Русия, сподели, че решението е " политически удар без никакво правно съображение “. Той увери, че вестникът ще апелира.

В изказване " Новая газета “ показва, че решението на Басманния областен съд на Москва, който, както написа Reuters, постоянно се занимава с политически каузи, е " умъртвило вестника, откраднало е 30 години живот от служащите му и е лишило читателите от правото на информация “.

Службата на Организация на обединените нации по правата на индивида дефинира решението като " още един удар върху независимостта на съветските медии “ и прикани Москва да отбрани свободата на печата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР