Новата звезда на ЦСКА 1948 Андон Гущеров говори пред официалния

...
Новата звезда на ЦСКА 1948 Андон Гущеров говори пред официалния
Коментари Харесай

Неймар от Симитли: Не бих напуснал ЦСКА 1948

Новата звезда на ЦСКА 1948 Андон Гущеров приказва пред формалния уебсайт на клуба за това по какъв начин се усеща в тима. Въпреки че означи два следващи хеттрика и добави още два гола, Гущеров със скромна усмивка декларира, че тези попадения са факт с помощта на целия тим и не желае да бъде именуван звезда. Амбицията му е да помогне на „ алените “ да завоюват промоция за Втора лига и да върне тима там, където му е мястото - на върха. 

Гущеров е роден на 16.02.1990 година в Петрич. Първите си стъпки във футбола прави в ДЮШ на Беласица при треньора Любомир Личков. През 2006 година отпътува за Испания дружно с родителите си, които работят там. Две години играе в юношеския състав на Атлетик (Билбао). Предлагат му да остане там, само че носталгията по родината надвива и той се завръща в Петрич.

- Здравей, Андоне. Вече повече от месец си част от ЦСКА 1948. Как се чувстваш тук?
- Чувствам се ужасно. Със съотборниците ми сме като едно огромно семейство и всички се разбираме чудесно. Работи се извънредно професионално – и като подготвителен развой, и като възобновяване, и като организация.

- Вече имаш 8 гола на сметката си и даваш сериозна поръчка да се превърнеш в един от любимците на публиката...
- Отбелязах 8 гола, тъй като до мен са моите съотборници. Не желая да бъда именуван звезда. Просто се надявам да не преставам да означавам голове и да оказа помощ на тима да реализира задачите си.

- Интересът към теб несъмнено пораства. Неймар от Симитли (отборът, от който пристигна в ЦСКА 1948), Алигатора – това са единствено част от прозвищата, с които към този момент си прочут.
- Радвам се, че се одобрявам на почитателите. Искам да не преставам да ги веселя, пък на тях оставям творчеството.

- Носят се клюки, че други тимове следят изявите ти. Как ще коментираш това?
- Не се интересувам от клюки, не проследявам какво се приказва. Аз съм в ЦСКА, желая да играя в ЦСКА и да реализира задачите, които сме си сложили. Не бих напуснал този тим.

- Не съжаляваш ли, че напусна Испания?
- Не. Независимо от предложенията на моя треньор Микел, аз не виждах по какъв начин мога да заиграя в мъжкия тим. Причината е, че там се позволяват единствено баски и за футболисти чужденци и дума не може да става.

- В Югозападната Трета лига конкуренцията е жестока. Повечето тимове имат дългогодишни обичаи и в последните години са играли на професионално равнище.
- Конкуренцията в действителност е жестока, само че аз съм сигурен в нашите благоприятни условия и в това, че сме най-хубавият тим в групата. Трябва ни още малко време и ще покажем на какво сме способни.

- Предстои мач с Рилски състезател (Самоков) (днес от 17:00 часа). Какви са упованията ти?
- Разбира се, чакам победа. Във всеки мач излизаме за трите точки и друга опция пред нас не съществува.

- Какво ще пожелаеш на почитателите?
- Искам да им пожелая да ни поддържат, тъй като те са сърцето на един тим. Ние ще даваме всичко от себе си и ще се борим за триумфа непременно.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР