Новата звезда на пловдивската леката атлетика Пламена Миткова спечели сребърен

...
Новата звезда на пловдивската леката атлетика Пламена Миткова спечели сребърен
Коментари Харесай

ФУРИЯ! Пламена Миткова втора в Европа! Два сантиметра я разделиха от златото

Новата звезда на пловдивската леката атлетика Пламена Миткова завоюва сребърен орден в скока на дължина на Европейското състезание до 20 години в Йерусалим (Израел), предава Марица.
18-годишната състезателка на „ Локомотив “ (Пд), която е международна шампионка във възрастовата група в дисциплината от Кали 2022, приключи на второ място във финала с подравнен персонален резултат за сезона от 6.54 метра. Само 2 сантиметра разделиха Пламена от първото място, извоювано от ирландката Елизабет Ндуди с 6.56 метра. Фаул с няколко милиметра пък провали последния отличен опит на пловдивчанката, с който тя можеше да вземе златото.
Миткова, която не съумя да направи пълноценна подготовка поради лекуване на травма на глезена на отскачащия ляв крайник, направи три опита над 6.50 метра. Тя остана на 12 сантиметра от персоналния си връх от 6.66 метра, който сложи при спечелването на купата в Колумбия на 5 август предходната година.
Така Пламена донесе второ отличие за България от шампионата в Йерусалим след среброто на Божидар Саръбоюков в същата дисциплинираност при младежите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР