Новата зоологическа градина може да бъде завършена до лятото, ако

...
Новата зоологическа градина може да бъде завършена до лятото, ако
Коментари Харесай

Иван Тотев: Можем да завършим зоопарка до лятото

Новата зоологическа градина може да бъде приключена до лятото, в случай че Върховен административен съд се произнесе  в интерес на Община Пловдив. Това заяви през днешния ден кметът Иван Тотев. Той изясни, че за окончателното дотъкмяване на зоопарка се изчаква решение на Върховния съд по делото, формирано по тъжба на неправителствена организация. С нея се оспорва  мнението на Регионална инспекция за опазване на околната среда до Община Пловдив,  че за смяната на проекта за територията в парк " Отдих и просвета " не е нужна оценката за въздействието върху околната среда /ОВОС/.

Спечелихме делото на миналата инстанция и след съвещанието на Върховен административен съд чакаме решение. Ако е в наша изгода, за 20 дни зоологическата градина ще бъде приключена, разяснява кметът. Темата за зоопарка и останалите инфраструктурни планове за Европейска столица на културата беше повдигната на днешната сесия от Дани Каназирева /Съюз за Пловдив/. В питането  до кмета съветничката изиска да посочи  конкретните  периоди за   завършването на ремонтите  на пл. " Централен ", кино " Космос ", Детмаг " Снежанка ", както и за осъществяването на плановете за Тютюневия град, галерията на " Гладстон " и зоопарка. Според  Каназирева  има риск те да не бъдат изпълнени до началото на 2019 година На същото мнение е и Пепа Деведжиева /РФ/.

Никой не ни е опрял ножица на врата всички тези обекти да са подготвени до 1 януари 2019 година, съобщи Иван Тотев. Той акцентира, че процедурите вървят, само че няма желание да гони периоди нито поради изборите следващата година, нито поради Културна столица.  Пл. " Централен " ще се употребява след ремонта 50 години, има трима претенденти, чиито предложения се преглеждат и сме се разбрали с гилдиите на архитектите, че когато се приготви план, ще се организира  публично разискване. Целта е площадът да стане прекрасен, разяснява Тотев.

За кино " Космос " е поръчано проучване. За галерията на ул. " Гладстон " се организира поръчка за избор на реализатор. В Тютюнев град ще се изготвя план. До края на тази седмица ще бъде оповестена поръчка за Детмаг " Снежанка ".  Общината ще купува мобилна зала за 600 фенове, която ще бъде поставена на пл. " Централен " и ще може да се мести в други региони.

Снимки от Стоян Илиев

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР