Новата версия на операционната система добави нова функция за решаване

...
Новата версия на операционната система добави нова функция за решаване
Коментари Харесай

Google добави „режим на ремонт“ към Android 14, за да улесни поправката на устройствата

Новата версия на операционната система добави нова функционалност за решение на постоянно срещан проблем. 

Този месец Гугъл показа новата версия на Android 14 дружно с най-новите телефони Pixel 8, Pixel 8 Pro и смарт-часовниците Pixel Watch 2. Новата версия на операционната система е получила и нова функционалност, която е добавена за решение на постоянно срещан проблем.

Източникът на вести за Android Мишел Рахман заяви, че Гугъл е добавил „ режим на ремонт “ към новата версия на Android. Това значи, че обвързваните с тази функционалност промени и актуализациите са включени в главния Android-софтуер. Главната цел на тази функционалност е да сътвори сигурна среда за отбрана на поверителността на потребителя, до момента в който устройството се ремонтира.

Какво значи това за вас? Вече не е належащо да изтривате данните си, преди да изпратите устройството си за ремонт. В режим на ремонт, техниците няма да имат достъп до вашите персонални приложения и данни.

Влизането в режим на възобновяване на системата изисква да въведете вашите идентификационни данни за заключен екран. Тези данни се съхраняват на несъмнено място и се резервират при рестартиране. За да се върнете към естествен режим, ще би трябвало да въведете идентификационните си данни при заключен екран, които сте употребявали при вход в режим на възобновяване.

Основният извод е, че към този момент не е нужно да се притеснявате, че вашите фотоси, текстове и данни ще попаднат в несъответствуващи ръце по време на ремонт. Дори след рестартиране на вашето съоръжение, никой няма да има достъп до персоналните ви данни.

Според информацията на Мишел Рахман поддръжката на режим на ремонт е добавена към Android Open Source Project (AOSP). AOSP дава информация и първоначален код за основаване на лични версии на Android. По подразбиране поддръжката за режим на ремонт е деактивирана, защото някои смарт телефони може към този момент да имат сходна функционалност. Например, Samsung внедри „ режим на обслужване “ в серията Galaxy S21 през 2022 година

През декември 2023 година Гугъл може да внедри режим на ремонт в телефоните Pixel като част от Pixel Feature Drop. Важно е да се означи, че тази нова функционалност няма да е лимитирана единствено до телефоните Pixel. Тя е предопределена за общата екосистема на Android и ще бъде включена в бъдещите версии на операционната система.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР