Новата услуга за кратки видеа ще заработи до края на

...
Новата услуга за кратки видеа ще заработи до края на
Коментари Харесай

YouTube подготвя конкурент на TikTok

Новата услуга за къси видеа ще проработи до края на 2020 година

TikTok подтикна YouTube и Фейсбук да разработят услуги за къси видеа
(снимка: TikTok)

Отговорът на YouTube на бързо набиращата известност услуга за къси видеа TikTok не закъсня. Порталът, благосъстоятелност на Гугъл, приготвя и възнамерява да пусне до края на годината съперника услуга за младежката публика под името Shorts.

Потребителите на Shorts ще могат да качват къси видеоклипове в канала си от мобилно приложение, доста сходно на TikTok, споделя The Verge. Също по този начин те ще могат да употребяват лицензирана музика от каталога на YouTube Music.

Изглежда, YouTube ще следва пътя на TikTok, където на потребителите се дава избор на аудио и музика за потребление в техните видеоклипове.
още по тематиката
Според статистика на App Annie, аудиторията на TikTok се е нараснала с над 125% през последните две години. Приложението има стотици милиони консуматори и е един тип културно събитие.

Само за последните 12 месеца броят на първичните изтегляния на TikTok от каталозите за приложения на Apple и Гугъл възлиза на почти 842 милиона.

Разбира се, не всички консуматори на смарт телефони по-късно стават дейни участници в TikTok, само че аудиторията на услугата нараства доста бързо.

Нарастващата известност на TikTok подтиква към отговор освен YouTube. Фейсбук също създаде съперник на TikTok – това е приложението Lasso, което към този момент е налично в Съединени американски щати и Латинска Америка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР