Новата услуга е достъпна от уеб сайта на Централен депозитарВсеки

...
Новата услуга е достъпна от уеб сайта на Централен депозитарВсеки
Коментари Харесай

Проверяваме собствеността на акции и с е-подпис

Новата услуга е налична от уеб страницата на Централен депозитар

Всеки собственик на КЕП към този момент може да се осведоми за притежаваните финансови принадлежности

Централен депозитар направи електронната услуга за информация за благосъстоятелност на акции налична и с дипломиран електронен автограф (КЕП). Всеки, който разполага с КЕП, може да се осведоми за притежаваните финансови принадлежности на интернет страницатa на Депозитаря.

„ Приоритет за нас като институция е жителите да имат бърз и благонадежден достъп до информацията за своята благосъстоятелност върху финансови принадлежности. Това е основна причина оттук-насетне всеки да може дейно да ръководи тази благосъстоятелност. Като общ резултат ще имаме и по-развит финансов пазар в страната “, сподели Васил Големански, изпълнителен шеф на Централен депозитар.
още по тематиката
Справката, която всеки жител може да направи посредством КЕП, съдържа информация за собствеността върху финансови принадлежности като акции, облигации и дялове, в кое сдружение са активите и спомагателни данни. Услугата дава достъп до информация и за притежавани акции, добити вследствие на всеобщата приватизация.

Над 15 000 души ревизираха собствеността си върху акции за два месеца и половина от стартирането на електронната услуга на Централен депозитар посредством въвеждане на ЕГН и личен идентификационен код (ПИК), публикуван от Национална агенция за приходите. Справката и посредством КЕП е налична на уеб страницата на Централен депозитар в раздел „ Проверка на портфейл “.

Централен депозитар АД е единствената организация в България, която реализира сетълмент на безналични корпоративни скъпи бумаги. Акционери в Депозитаря са Министерство на финансите, огромните търговски банки и капиталовите медиатори в България, участващи интензивно на пазара за скъпи бумаги.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР