Новата универсална пенсионна система на френското правителство ще сложи край

...
Новата универсална пенсионна система на френското правителство ще сложи край
Коментари Харесай

Френският премиер обяви плана за пенсионна реформа, опълчвайки се на синдикатите

Новата универсална пенсионна система на френското държавно управление ще постави завършек на специфичните пенсионни режими, съществуващи до момента, разгласи министър председателят Едуар Филип до момента в който представяше детайлности за плана за промяна, провокирал всеобщи митинги и стачки в страната, съобщи " Ройтерс ". В момента във Франция съществуват 42 разнообразни пенсионни режима.

Новата система ще подсигурява пенсия от най-малко 1000 евро на месец за придобилите цялостен трудов стаж, съобщи Филип.

" Прилагането на новата универсална система ще значи завършек на специфичните режими ", уточни той, като добави, че дамите ще са най-големите спечелили от нея.

Премиерът изясни, че промяната ще се ползва напълно за хората, излизащи на пазара на труда от 2022 година

Ще се резервира възрастта за пенсиониране на 62 години, само че държавното управление ще предизвиква хората да работят по-дълго време като употребява система на отстъпки и бонуси. Филип чака до пет години средностатистическият служащ да се пенсионира на 64 години.

Премиерът въпреки всичко прояви еластичност към синдикатите за графика за използването на проекта, като сподели, че всеки, на който му предстоят 17 години до пенсиониране, ще бъде изключен.

Пенсионната промяна на френското държавно управление цели да обезпечи правдивост, тъй като ще бъде идентична за всички, акцентира Филип.

" Настъпи моментът да изградим универсална пенсионна система. Предлагаме нов междупоколенчески пакт (Основаната на точки) система ще бъде идентична за всички ", съобщи Филип по време на конференция, като акцентира, че " няма прикрит дневен ред. Искаме да защитим покупателната дарба на служащите и пенсионерите през днешния ден и на следващия ден ".

Войници, пожарникари, надзиратели в пандизите и служители на реда ще могат да се пенсионират по-рано. " Искам да потвърдя пред нашите сили за вътрешна сигурност, че хората, които са изложени на рискова работа ще запазят опцията си за ранно пенсиониране ", акцентира Филип.

В Народното събрание ще стартира спор по законопроекта в края на февруари. " Твърдо съм решен да доведа до край тази промяна, тъй като имам вяра, че тя е обективна ", сподели още министър председателят.

Междувременно към този момент седми ден не престават стачките против промените, а синдикатите приканиха за още митинги на 12 и 17 декември след двете всеобщи демонстрации през вчерашния ден и в четвъртък предходната седмица.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР