Новата учебна година започва, но проблемът с тежките раници на

...
Новата учебна година започва, но проблемът с тежките раници на
Коментари Харесай

Ще олекнат ли ученическите раниците ?

Новата образователна година стартира, само че казусът с тежките раници на учениците остава. За да реши казуса, МОН са наредили учебниците да се печатат на олекотена хартия, а където може се разделят на две, с цел да не се постанова децата да ги носят. Ако има опция, може да има и електронни учебници, съобщи bTV.

Министерството на образованието е отделило 2,9 млн. лева за слагането на училищен шкафчета, където децата да могат да оставят част от пособията си. Такива има в 591 учебни заведения в страната.

В някои образователни заведения има опция за въвеждане на блокова конструкция на образователните часове, което понижава броя на предметите в даден ден и по този метод децата ще носят по-малко учебници и пособия.

Миналата година петокласничката Теодора Божкова потърси правата си пред управляващите поради тежестта на ученическите раници, а постъпката ѝ впечатли хиляди в обществените мрежи. Сега Теодора към този момент е в VI клас и счита, че взетите ограничения ще бъдат от изгода на учениците.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР