Новата учебна година в Гърция предизвика напрежение сред родителите заради

...
Новата учебна година в Гърция предизвика напрежение сред родителите заради
Коментари Харесай

Напрежение в Гърция заради носенето на маски в училищата |

Новата образователна година в Гърция провокира напрежение измежду родителите поради условието за носене на маски в учебно заведение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Недоволните се разделиха в мненията си - едните стачкуват против задържителното носене на маски, други не желаят да пуснат децата си на учебно заведение, в случай че всички не са с маски.

Гръцкото министерство на обучение е изрично - маските са наложителни за всички възпитаници.

По думите на ръководителя на учителския съюз Танасис Кикинис към този момент има и закани за разпра с учителите. 

В същото време доста родители са се обърнали към правосъдните управляващи с искане за анулация на наложителните маски с мнение, че се нарушават правата на учениците. Други изискват формален документ от учебните управляващи, че маските не се отразяват на здравето на децата.

Родителите, които смятат, че маските са нужни, също заплашват, че няма да пуснат децата си на учебно заведение, в случай че всички не са с маски.

Говорителят на държавното управление Стелиос Пецас съобщи, че наредбата не предстои на смяна и маските са наложителни за всички възпитаници по време на образователните занятия и то от първи клас на началното учебно заведение.

В предучилищна възраст са целесъобразни. По разпореждане на министерството на опазването на здравето всички учители наложително минават през тест за ковид преди първия образователен ден.

Вече има случаи на инфектирани преподаватели и учебните заведения се дезинфекцират.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР