Новата учебна година ще започне с обучение на място в

...
Новата учебна година ще започне с обучение на място в
Коментари Харесай

Новата учебна година ще започне присъствено в клас

Новата образователна година ще стартира с образование на място в класните стаи. Това е решено по време на съвещание на отрасловия съвет, в който вземат участие Министерството на образованието и науката, учителските синдикати и организацията на работодателите в просветата.

За решението за присъствено начало на образователната година оповестиха от профсъюз " Образование ", както и ръководителят на Съюза на работодателите в системата на националната култура Диян Стаматов във Facebook. Нормално ще е началото на годината за всички класове и възпитаници.

Преди време от просветителното министерство обясниха за следващ път, че има няколко разновидността за начало на образователната година. Те включваха обикновено начало на място в клас, продължение на виртуалното образование, с което завърши миналата образователна година, или смесет вид сред първите два. Крайното решение въпреки всичко ще зависи от развиването на обстановката с ковид в страната.

Предпоследното все още решение е присъствено образование с ясни правила за деяние при усложняване на ситуацията с ковид. Ако се появи инфектиран възпитаник, преподавател или група, просветителната институция ще бъде подготвена да превключи в режим на отчасти присъствена за класа, етажа или постройката. Училищните управления ще вземат решение за компютърните кабинети, учебните столове и физкултурните салони, обясниха от профсъюз " Образование ".

По време на съвещанието на отрасловия съвет е взето решение да се отсрочи плануваната за тази есен препоръка на учителите. Тя ще бъде направена не по-рано от образователната 2021-2022 година и ще се обвърже с инспектирането на системата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР