Новата Централна избирателна комисия (ЦИК) очаква данни от „Информационно обслужване“

...
Новата Централна избирателна комисия (ЦИК) очаква данни от „Информационно обслужване“
Коментари Харесай

ЦИК ще прави мащабна кампания за машинния вот

Новата Централна изборна комисия (ЦИК) чака данни от „ Информационно обслужване “ в какъв брой секции зад граница са дали своят вот повече от 300 души, с цел да се пресметна какъв брой машини са нужни за доставка там. Това сподели Росица Матева, зам.-председател и представител на ЦИК. Тя напомни, че машинният избор ще е наложителен за секциите с над 300 гласоподаватели.

Ситуацията към уредите за гласоподаване към момента се обяснява. Ясно е, че има налични от предходния избор, само че следва закупуване и на нови. Матева обаче удостовери, че на доставчика към момента не е платено. Договорът за предишните избори е на стойност 43 млн. лева с Данък добавена стойност.

Росица Матева чака доста работа за подготовката на вота на 11 юли. Пред бТВ тя сподели, че ще има и огромна акция в цялата страна, с която ще се показва по какъв начин се гласоподава с машините. Ще се направи разбор и какъв брой души гласоподават за час машинно, с цел да се реши в кои секции би трябвало да има повече от 1 устройство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР