Новата трета линия на столичното метро, която бе спряна след

...
Новата трета линия на столичното метро, която бе спряна след
Коментари Харесай

В края на седмицата пускат трета линия на столичното метро

Новата трета линия на столичното метро , която бе спряна след повреда сред метро станции „ Хаджи Димитър “ и „ Театрална “, към този момент е възобновена и ще бъде подготвена за стартиране в края на тази седмица,  обяви проф. Стоян Братоев, изпълнителен шеф на „ Метрополитен “ ЕАД в ефира на NOVA NEWS. 

По думите му  водният напън е бил повече от плануваното в геоложкия отчет и това е предизвикало пропадането на трасето сред станция „ Театрална “ и „ Владимир Вазов “.  Специалистът осведоми, че са поели отговорността си доста съществено и всички ограничения за ремонта и възобновяване на разваления сектор са взети, което е довело до добър резултат.

Припомняме, че третият лъч на метро то беше пуснат в употреба на 26 август предходната година.  На 19 януари вечерта бе спряно движението на метро то до станция „ Театрална “ , която е част от третата линия на подземната железница, поради повреда. Тогава се разясняваше, че повода е надгигане на релсовия път поради подпочвени води. 

Според проф. Братоев виновността за пропадането на трасето е обща.  „ Ние анализирахме дали не е неточност на проектантите - не е, дали е неточност на геолозите - не е, дали е на осъществяването - не е. Отвсякъде има по малко, само че значим е крайният резултат “, означи той.

Директорът на „ Метрополитен “ отбеляза още, че  линията от „ Красно село “ до „ Горна Баня “ ще действа през април, откакто бъде утвърдена от приемателна комисия.  Тази линия ще разреши на хората, които идват от Перник да слизат на гарата в Горна Баня и непосредствено да се взимат метро то на спирка „ Горна Баня “ и по този метод ще могат да стигат до центъра на столицата за 10 минути. Относно идващите с коли са планувани 3 паркинга в квартал „ Овча купел “. След завършването на третия лъч ще имаме 52 километра линии метро , което ни причислява към междинните по величина, заяви проф. Стоян Братоев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР